Hulstflowers

tulpen in de kas customOp 16 december hebben we de eerste tulpen van dit seizoen in de kas gezet. 14 dagen geleden zijn de tulpen geplant op prikbakken. Dit is een fust met, zoals de naam al zegt, prikkers waarop de tulpenbollen vastgeprikt worden. Wanneer de bakken volgeplant zijn, worden ze gevuld met water. Vervolgens verhuizen de tulpen naar een bewortelingscel waar de temperatuur schommelt tussen de 7 en 9 graden. Na de beworteling van 10 a 14 dagen kunnen de tulpen de kas in en kan de kachel aan!

tulpen 005 large

De tulpen doen er ongeveer 24 dagen over in de kas, voordat ze klaar zijn om geoogst te worden.In de kas wordt de temperatuur continue op een temperatuur van 15 graden gehouden. Daarnaast wordt ook de luchtvochtigheid en andere zaken continue in de gaten gehouden met een klimaatcomputer. Tijdens de groeifase in de kas ontwikkelt de tulp zich van kleine spruit tot volwassen bloem, klaar om geoogst te worden. Onze tulpen worden verkocht via de klokken op de bloemenveiling en via exporteurs.

Het product wat de afgelopen tijd van bol tot bloem liefdevol en met passie is geteeld, kunt u kopen in diverse winkels.